MindU

Formål:

MindU er et projekt under foreningen Den Sociale Netværk, der sætter fokus på psykisk sårbarhed og mental trivsel blandt unge, der går til konfirmandforberedelse. 

Formålet er at øge unges mentale trivsel ved at skabe større åbenhed om psykisk sårbarhed. Mange unge savner redskaber og hjælp til at tale om problemerne, og det er ikke altid lige nemt at tale med sine venner, lærer eller familie. Konfirmander har i præsten en anden voksenautoritet at spille op imod, ligesom talen om tro og følelser - både de svære og de umiddelbare - får en helt anden dimension hos præsten. Med mindU skaber vi et nyt rum for tale om mental sundhed uden for klasseværelset - på nye præmisser og med til fordybelse. 

Tilbud:

MindU er et gratis undervisningskoncept til præster, der er interesseret i at arbejde med psykisk sårbarhed og trivsel som en central del af konfirmandforberedelsen, men kan også sagtens bruges af lærere i folkeskolen.
Projektet indeholder to dele, som du frit kan sammensætte efter egne ønsker og behov.

Workshops: Med workshoppen sætter vi spot på de følelser, tanker og den sårbarhed, som følger med det at være unge. Det hele formidles af unge og tager udgangspunkt i deres personlige erfaringer. Workshoppen varer minimum to undervisningslektioner og består bl.a. af oplæg fra unge, gode råd, rekleksion og diskussion samt dilemmaspil.

Undervisningsmateriale: I forlængelse af workshoppen har vi udarbejdet et undervisningsmateriale til henholdsvis folkekirken og folkeskolen med forslag til, hvordan parter på hver sin måde kan arbejde videre med temaet. 

Contact

  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Anne Christine Skjærbæk Christensen
  • 42 70 98 23