ForeningsMentor Aarhus

Formål:

ForeningsMentor er en indsats under Sport og Fritid, Aarhus Kommune i samarbejde med Red Barnet og en række boligsociale helhedsplaner. Indsatsen tager udgangspunkt i en mentorrelation mellem en frivillig og et udsat barn. Mentoren fungerer som brobygger mellem barnet og foreningslivet, hvor der er fokus på forældreinddragelse og fastholdelse i den valgte fritidsaktivitet.

Tilbud:

Mentoren hjælper barnet med at finde en fritidsaktivitet samt at følge med til aktiviteten i en periode på ca. 3 måneder. I dette forløb hjælper mentoren også barnets familie ved at informere om omstændighederne for aktiviteten, og hvad der kræves for at fastholde barnet i aktiviteten på længere sigt. Den frivillige mentor indgår i et ForeningsMentor netværk i Red Barnet, som mødes jævnligt for at blive endnu bedre til at varetage mentoropgaven.

Målgruppe:

Indsatsen er målrettet udsatte børn og unge i Tilst, Bispehaven og Gellerup/Toveshøj samt nyankomne flygtningebørn og internationale børn i Aarhus. Aldersmæssigt er målgruppen afgrænset til de 6-15 årige. Børnene har et ønske om at få en aktiv fritid, men har svært ved på egen hånd at finde ind i foreningslivet. Børnene henvises primært til ForeningsMentor fra udvalgte skoler, sagsbehandlere, modtageklasser, internationale skoler samt de boligsociale medarbejdere.

Address

  • Sport & Fritid, N. J. Fjords Gade 2, 8000 Aarhus C

Contact

  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Heidi Lytje Oehlers
  • 51 57 53 48