DepressionsForeningen

Formål:

DepressionsForeningen arbejder for, at mennesker, der er ramt af depression og bipolar lidelse samt deres pårørende, kan leve et godt og meningsfyldt liv. DepressionsForeningen arbejder inden for tre primære indsatsområder:

1) Brugerrettede aktiviteter - der skaber støtte og netværk til at håndtere livet med depression eller bipolar lidelse.

2) Oplysnings- og kampagneaktiviteter - der nedbryder tabu og psykisk sygdom og øger viden i samfundet om depression og bipolar lidelse.

3) Fortalervirksomhed og samarbejde - der skaber bedre vilkår for mennesker med depression og bipolar lidelse ved at være deres talerør politisk og gennem strategiske partnerskaber.

Tilbud:

DepressionsForeningen har selvhjælpsgrupper i hele landet. I Aarhus har vi fire selvhjælpsgrupper:

- En ungegruppe (18-26 år)

- En gruppe for mennesker med depression

- En gruppe for mennesker med bipolar lidelse og

- En gruppe for forældre til unge og voksne med bipolar lidelse

 

I Aarhus har vi også en eventgruppe, der organiserer foredrag og andre arrangementer.

 

DepressionsForeningens driver to landsdækkende telefonrådgivninger:

DepressionsLinien - tilbyder gratis og anonym rådgivning til psykisk sårbare og pårørende om depression og bipolar lidelse. Rådgiverne er frivillige, der har depression eller bipolar lidelse tæt inde på livet. DepressionsLinien har åben alle hverdage kl. 19-21.

SocialrådgiverLinien - tilbyder gratis og uvildig socialrådgivning om muligheder og rettigheder. Rådgiverne er erfarne socialrådgivere. SocialrådgiverLinien har åben hver onsdag kl. 17-18.30.

Hvert år afholder DepressionsForeningen også en sommerhøjskole "Balance i Hverdagen". Den finder sted i uge 30 på Nordfyns Højskole. Tilmeldning sker via Nordfyns Højskoles hjemmeside.

Foreningen udgiver også medlemsmagasinet Balance, der udkommer fire gange om året, og afholder løbende foredrag og arrangementer i hele landet.

Målgruppe:

DepressionsForeningen er åben for alle interesserede. DepressionsForeningen er relevant for mennesker, der er ramt af depression eller bipolar lidelse og deres pårørende samt alle med interesse for mental sundhed.

For at kunne deltage fast i selvhjælpsgruppe, skal man være medlem af foreningen. Det koster 250 kr. årligt. Læs mere om foreningen og vores tilbud på www.depressionsforeningen.dk

Address

  • Slagelsesgade 1, 2100 København Ø

     

Contact

  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Hanne Müller
  • 33 12 47 27 (kontaktperson: 53 52 18 38)