Barnets Ven

Formål:

Barnets Ven er et rollemodelsprojekt i Red Barnet Ungdom, som tilbyder en én-til-én relation, hvor en ung frivillig bliver matchet med et barn, der har brug for en stabil ven og en positiv rollemodel. 
Sigtet med Barnets Ven er at give børn fra økonomisk trængte familier, som har meget om ørene og et begrænset socialt netværk, flere muligheder for at blive hørt, set og udfolde sig gennem positive og lærerige oplevelser og aktiviteter i barnets lokalområde.
Barnets Ven styrker børnenes trivsel og sociale og personlige udvikling gennem en tryg og tillidsfuld relation til rollemodellen, og introducerer børnene til det lokale kultur- og fritidsliv med henblik på at øge deres sociale netværk.

Tilbud:

Barnet og den frivillige mødes 2 gange om måneden efter egen aftale og udforsker sammen byens fritids-, forenings- og kulturliv, tager i biografen eller teater, går på café, står på skøjter osv. Desuden tilbydes fællesarrangementer for alle børn og frivillige rollemodeller tilknyttet Barnets Ven.

Målgruppe:

Børnene er mellem 6 og 12 år. De er henvist til Barnets Ven af kommunale samarbejdspartnere, da de er ensomme, har få sociale ressourcer eller kommer fra familier med lille økonomisk rådighed eller manglende overskud, hvorfor børnene ofte er afskåret fra byens foreningsliv og øvrige sociale aktiviteter. De frivillige rollemodeller er mellem 20-28 år og brænder for at gøre en positiv forskel for et barn. Henvis et barn eller bliv frivillig i Barnets Ven her: http://redbarnetungdom.dk/indsatsomraader/ret-til-fritid/barnets-ven/

Address

  • Klostergade 34, 3. th, 8000 Aarhus C

Contact

  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • tlf: 35 24 85 42